Medewerker groenvoorziening bij Globen aan het werk.

Medewerker groenvoorziening, wat is dat precies?

Wat is een medewerker groenvoorziening

Je hebt er misschien al eens over gelezen of van gehoord: de groenvoorziening. Maar wat voor werkzaamheden vind je in deze sector? En wat is een medewerker groenvoorziening nou precies?

Kort gezegd werk je als groenvoorziener aan het onderhouden van al het groen in de openbare ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een park, of het groen in een woonwijk. Dit onderhoud gebeurt via verschillende werkzaamheden en met bijbehorende materialen.

Je werkt samen met een team collega’s. Het team wordt aangestuurd door een leidinggevende. Dit is de voorman. De voorman (of vrouw :-)) weet precies wat er op de locatie moet gebeuren. Vervolgens zorgen jullie samen dat het werk goed gedaan wordt.

Een groot voordeel: je bent de hele dag lekker buiten aan de slag. Aan frisse lucht dus geen gebrek! Beter dan zo’n stoffige kantoorbaan, toch?

Informatie over andere banen in het groen vind je hier. 

Deze werkzaamheden voer je uit als medewerker groenvoorziening

  • Werken met de bosmaaier en bladblazer
  • Snoeien met een heggenschaar
  • Kanten steken
  • Schoffelen en harken
  • Bestrijden van het onkruid
  • Vragen beantwoorden van bewoners

Waar kan ik werken als medewerker groenvoorziening

Veel medewerkers groenvoorziening zijn in dienst bij de gemeente. Maar via Globen kun je aan de slag in het groenonderhoud bij verschillende opdrachtgevers. Dit kan bij een groenaannemer zijn, of bij de gemeente zelf.

Hoe word ik een medewerker groenvoorziening

Er zijn meerdere mogelijkheden om medewerker groenvoorziening te worden. De makkelijkste manier: solliciteer op een vacature bij jou in de buurt.

Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring in de groenvoorziening hebt. We kijken graag samen naar de baan die bij jóu past.

Opleiding medewerker groenvoorziening

Heb je nog helemaal geen ervaring als groenvoorziener, maar wil je wel graag aan de slag? In sommige regio’s bieden wij opleidingstrajecten van twee weken aan. Hou de opleidingspagina in de gaten en zie of er bij jou in de buurt een opleiding start. Ook hebben wij een BBL opleiding tot medewerker buitenruimte:

Kijk ook eens bij onze opleidingspartner BIJDA, daar vind je meerdere cursussen en trainingen in het groenonderhoud.

Wat ga ik verdienen als medewerker groenvoorziening

Het salaris in de groenvoorziening is afhankelijk van jouw leeftijd en werkervaring. Daarnaast verschilt het salaris per opdrachtgever.

Werk je in het groenonderhoud dan zit je salaris meestal ergens tussen €1700 – €2500 bruto per maand.

Wij bepalen jouw salaris volgens de inleners CAO en jouw ervaring.

Zo ziet jouw dag er uit als medewerker groenonderhoud

’s ochtends verzamel je met jouw collega’s én een bak koffie. De voorman vertelt precies waar je vandaag aan de slag gaat. En wat er allemaal moet gebeuren. Hij verdeelt het werk en jullie kunnen op pad. Samen stap je in een busje, soms van Globen, en rijd je naar de locatie.

Vandaag is een grote woonwijk aan onderhoud toe. Jij pakt de materialen uit de bus en begint met schoffelen en harken. Je wil de bodem goed losmaken, zodat de regen voldoende bij de planten komt. Ook klein onkruid haal je hier gelijk mee weg. Een win-win situatie dus.

Zo. Eerst tijd voor pauze. Een beetje ouwehoeren met je collega en een lekker bammetje eten.

Jij pakt ‘s middags de bosmaaier en neemt dat hardnekkige onkruid eens goed onder handen. Pas op voor rondvliegende steentjes :-). Jouw collega is bezig met de heggenschaar, en snoeit precies op de juiste hoogte. Lekker bezig.

De bewoners zijn echt blij met jullie. Al die bedankjes, is toch leuk om te horen. Deze dag is voorbij gevlogen. Je kijkt met trots achterom, wat een verschil maakt zo’n dag werken. Jij maakt de materialen schoon en gaat op weg naar huis.

En morgen? Dan is het onderhoud van het park aan de beurt.

Welke andere functies zijn er in de groenvoorziening

In de groenvoorziening kun je verschillende functies uitvoeren:

Aan de slag in een van deze functies? Kijk dan naar ons aanbod opleidingen en trainingen. Of lees alles over deze beroepen in onze blog: alle vacatures in de groenvoorziening. Hier uitgelegd.

Ben jij enthousiast geworden om te werken in het groenonderhoud? Kijk dan eens naar alle openstaande vacatures. Of als je een vraag hebt, stuur ons een berichtje!

Benieuwd naar beroepen in de infra sector? Hier lees je alles over het vak stratenmaker, of wat je precies doet als grondwerker.

Ook interessant?

Vers van de pers

Alle vacatures in de groenvoorziening
Medewerker aan het werk in de groenvoorziening.
Beroepen uitleg groen

Alle vacatures in de groenvoorziening

Werken in de groenvoorziening. Jij wil je groene vingers niet verbergen. ??? Groenvoorziening is een erg breed vakgebied. Welk beroep past het beste bij jou? Dat is een moeilijke vraag.…