Een maaimachinist aan het werk bij Globen.

Maaimachinist worden in één dag

Machines, zelfstandigheid en buitenlucht. Dit hoort bij een machinist maaimachine. Je bent opzoek naar meer uitdaging in je werk. Dit is je kans! Wij bieden bij Globen namelijk een cursus tot maaimachinist aan. Wij willen jou helpen naar een volgende stap in jouw carrière.

Wat doet een maaimachinist?

Jij bent lekker buiten aan het werk op de maaimachine. ⛅ De geur van vers gemaaid gras maakt jou blij. ? De routes? Die bepaal jij zelf door middel van een werktekening. ?️ Jij bent diegene die ervoor zorgt dat de gazons en bermen er weer tip top uitzien. Jij werkt onder andere met de kooi- en cirkelmaaier.

Een blik op de werkzaamheden:

 • Aan de hand van werktekeningen en instructies bepaal jij jouw route in de wijk waar jij verantwoordelijk voor bent
 • Jij verricht maaiwerkzaamheden met onder andere de kooi- en cirkelmaaier
 • Jij draagt zorg voor de kleine onderhoudswerkzaamheden

Hoe word je maaimachinist?

Koning op de maaimachine. Dat lijkt jou wel wat. Mooi, want wij geven jou bij Globen de kans om een échte maaimachinist te worden. In samenwerking met onze trainingspartner BIJDA kun jij nu namelijk een cursus op de maaimachine volgen. En nog een leuk weetje? Na deze cursus doen wij er alles aan om jou te laten starten op de maaimachine! (Een win-win situatie noemen wij dat. ?)

Dit ga jij leren bij de cursus:

 • Arbowet
 • Veilig werken
 • Onderhoud van de maaimachine
 • Maaitechnieken
 • Verkeersdeelname

Dit programma leidt jou in één dag op om zelfstandig met de maaimachine aan de slag te gaan. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen bij deze cursus maaimachinist.

Voorwaarden om de cursus maaimachinist te volgen

 1. Jij hebt al ervaring in het groen
 2. Je hebt je rijbewijs
 3. Je bent voor 32 uur beschikbaar
 4. Jij wilt het hele seizoen aan de slag

Zie jij jezelf al wegscheuren met de maaimachine? ?? Meld je dan aan voor de cursus maaimachinist. Of heb jij meer interesse in een van onze andere cursussen? Wij hebben een cursus op de wavemachine, minikraan of de veegwagen voor jou klaarstaan.

Ook interessant?

Vers van de pers

Cursus op de minikraan bij Globen
Het werken op een minikraan tijdens een cursus.
Cursussen

Cursus op de minikraan bij Globen

Jij bent een echte aanpakker met ervaring in de groen- of infrasector. Jij wilt graag een echte minikraan specialist worden. Dit kan bij Globen. Wij bieden jou de mogelijkheid tot…