Medewerker van Globen samen met de veegwagen.

Ik wil starten op de veegwagen

Jij zoekt een baan vol uitdaging en vrijheid. Tien dingen tegelijk doen is voor jou geen probleem en het schoonhouden van de omgeving geeft je voldoening. Dit is je kans! ✅ Wij hebben bij Globen namelijk een cursus tot veegwagenmachinist.

Wat doet een veegwagenmachinist?

Lekker buiten aan het werk.⛅ Je kunt kaarten lezen, krappe bochten draaien en tegelijk ook alle straten, trottoirs en goten schoonvegen. Jij bent zelfstandig verantwoordelijk voor het schoonhouden van de openbare ruimte als veegwagenmachinist. De routes bepaal jij zelf door middel van werktekeningen.

Een blik op de werkzaamheden als veegwagenmachinist:

 • Het werken met een veegwagen
 • Het lezen van werktekeningen
 • Het uitvoeren van klein onderhoud aan de veegmachine
 • Het toezien op en behalen van voldoende productie

Hoe word je een veegwagenmachinist?

Geen route is te gek voor jou. Jij worstelt moeiteloos jouw veegwagen overal doorheen. Zo niet? Ook geen probleem! Wij geven jou bij Globen nu de mogelijkheid om een échte veegwagenmachinist te worden. Je kunt bij onze trainingspartner BIJDA een cursus tot veegwagenmachinist volgen. En weet je wat ook leuk is? Na deze cursus doen wij er alles aan om jou te laten starten op de veegwagen! Een win-win situatie noemen we dat. 🏆

Dit ga jij leren bij de cursus veegwagenmachinist:

 • Werking en beschrijving veegmachine
 • Veilig werken
 • Aanwijzingen en tips voor het vegen
 • Service, onderhoud en afstelling

Door dit programma word jij in 1 dag klaargestoomd om een échte veegwagenmachinist te worden. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Voorwaarden om de cursus veegwagenmachinist te volgen:

 1. Jij hebt ervaring in de groen- of infrasector
 2. Je hebt je rijbewijs
 3. Je bent voor 32 uur beschikbaar
 4. Jij wilt het hele seizoen aan de slag

Ben jij klaar voor deze volgende stap in jouw carrière? Meld je dan aan voor de cursus veegwagenmachinist. Of heb jij meer interesse in een van onze andere cursussen? Wij hebben een cursus op de maaimachine, minikraan of de wavemachine voor jou klaarstaan.

Iets anders lezen?

Direct aan het werk bij Globen
Medewerker aan het schoffelen
Praktijk tips

Direct aan het werk bij Globen

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in jouw carrière en wil jij direct aan het werk? Wij zijn hét uitzendbureau gespecialiseerd in de groen- en infrasector. Direct aan het…