Medewerker van Globen samen met de veegwagen.

Ik wil starten op de veegwagen.

Jij hebt ervaring in de groen- of infrasector, maar je bent toe aan een volgende stap. Meer uitdaging, daar ben jij naar opzoek. Verder kan je tien dingen tegelijk en wil je graag op een veegwagen aan de slag. Dit is je kans! ✅ Wij hebben bij Globen namelijk een cursus tot veegwagenmachinist.

Wat doet een veegwagenmachinist?

Lekker buiten aan het werk.⛅ Je kunt kaarten lezen, krappe bochten draaien en tegelijk ook alle straten, trottoirs en goten schoonvegen. Jij bent zelfstandig verantwoordelijk voor het schoonhouden van de openbare ruimte als veegwagenmachinist. De routes bepaal jij zelf door middel van werktekeningen. Geen dag is hetzelfde.

Een blik op de werkzaamheden als veegwagenmachinist:

 • Het werken met een veegwagen
 • Het lezen van werktekeningen
 • Het uitvoeren van klein onderhoud aan de veegmachine
 • Het toezien op en behalen van voldoende productie

Hoe word je een veegwagenmachinist?

Geen route is te gek voor jou. Jij worstelt moeiteloos jouw veegwagen overal doorheen. Tenminste, dat is wat jij wil. En dat komt goed uit, want wij geven jou bij Globen nu de mogelijkheid om een échte veegwagenmachinist te worden. Je kunt bij onze trainingspartner BIJDA een cursus tot veegwagenmachinist volgen. En weet je wat ook leuk is? Na deze cursus doen wij er alles aan om jou te laten starten op de veegwagen! Een win-win situatie noemen we dat. 🏆

Dit ga jij leren bij de cursus veegwagenmachinist:

 • Werking en beschrijving veegmachine
 • Veilig werken
 • Aanwijzingen en tips voor het vegen
 • Service, onderhoud en afstelling

Door dit programma word jij in 1 dag klaargestoomd om een échte veegwagenmachinist te worden. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Voorwaarden om de cursus veegwagenmachinist te volgen:

 1. Jij hebt ervaring in de groen- of infrasector
 2. Je hebt je rijbewijs
 3. Je bent voor 32 uur beschikbaar
 4. Jij wilt het hele seizoen aan de slag

Ben jij klaar voor deze volgende stap in jouw carrière? Meld je dan aan voor de cursus veegwagenmachinist. Of heb jij meer interesse in een van onze andere cursussen? Wij hebben een cursus op de maaimachine, minikraan of de wavemachine voor jou klaarstaan.

Iets anders lezen?

Vakantiewerk via Globen
Nieuws

Vakantiewerk via Globen

Ben jij op zoek naar een (fulltime) vakantiebaan? Globen helpt jou om mooi werk te vinden voor de zomerperiode! Of je nou scholier bent, net een opleiding hebt afgerond of…