Globen geeft sturing aan werkbrigade Amsterdam

Je bent hier:

Van de bijstand naar succesvol aan het werk bij reguliere werkgevers. De Amsterdamse werkbrigade is twee jaar geleden begonnen met een klein aantal deelnemers. Momenteel telt het project ruim 350 deelnemers en vele succesverhalen. Globen speelt in dit project een belangrijke rol door onder andere het leveren van voormannen.

Ontwikkeling aan alle kanten!

De werkbrigade is opgericht om mensen die langdurig werkloos zijn een kans te bieden. Door middel van een baan en een salaris maken de deelnemers van de werkbrigade een mooie ontwikkeling door. Naast de ontwikkeling van zichzelf helpt de werkbrigade ook aan de ontwikkeling van de stad. Zo worden er werkzaamheden als groen snoeien, afvalbakken reinigen en straten schoonvegen uitgevoerd. Op deze manier is er een grote inhaalslag gemaakt op achterstallig onderhoud. En dat was hard nodig.

De rol van Globen

Voor dit project levert Globen veertien voormannen die de deelnemers opleiden zodat ze de kans krijgen om succesvol uit te stromen in het reguliere werkveld. De deelnemers worden tot maximaal twee jaar begeleid en opgeleid om daarna met werkervaring hun kansen te benutten. Zo heeft Globen diverse “uitstromers” van de werkbrigade al aan werk in het reguliere werkveld geholpen.

Jij kan onderdeel zijn van dit succes

Wil jij ook onderdeel zijn van dit succes en ben jij de geschikte voorman om de deelnemers te begeleiden in dit project? Twijfel niet en solliciteer direct!