werken op de bouw via Globen

Werken in de bouw

Hard werken en elke dag nieuwe uitdagingen, dat is de bouw. Ben jij graag fysiek aan de slag en hou je van gezelligheid? Dan is dit de perfecte plek voor jou. Wij vertellen je alles over de verschillende  functies en de werkzaamheden.

Vakmensen

In de bouw werk je samen met een groep vakmensen om prachtige bouwprojecten te realiseren. Van timmermannen tot grondwerkers en van schilders tot installateurs: ieder heeft zijn eigen specialiteit. Voor deze functies is vaak wel een specifieke opleiding of ervaring vereist. Daarnaast zijn er verschillende functies in de bouw waarbij je zonder ervaring direct aan de slag kan, bijvoorbeeld als bouwmedewerker. Uiteindelijk leer je het snelst door te doen.?

Van tekening tot gebouw

Een project begint met het bouwplan. De projectleider en calculator zorgen er samen voor dat het project goed verloopt en dat de juiste materialen aanwezig zijn. Om te beginnen moet het terrein gereed gemaakt worden voor de bouw. Hier zijn verschillende infraspecialisten druk mee. Grondwerkers zorgen voor de juiste buizen, kabels en riolering en dumpermachinisten brengen de aarde naar de goede plek.

werken in de bouw    aan de slag op de bouw Globen

Als de fundering ligt kan er gebouwd worden. Wanneer het geraamte eenmaal staat komen de specialisten die binnen aan de slag kunnen. Betonboorders zorgen voor bekabeling op de juiste plekken en de isolatie wordt geplaatst. Dit is nog maar een kleine greep uit de diverse werkzaamheden die plaatsvinden voordat een bouwwerk wordt opgeleverd. Genoeg te doen dus.

Op de bouwplaats

Een typische dag op de bouwplaats begint vroeg in de ochtend. Je komt aan op de werklocatie en begint met het uitladen van je gereedschap. Ho, eerst koffie natuurlijk. Daarna bespreek je samen met het team de taken voor die dag en wordt het werk verdeeld. Goede communicatie is belangrijk om alles zo effectief en veilig mogelijk te laten verlopen.

Werken in de bouw via Globen

Bouwmensen zijn hard nodig. Heb je geen ervaring in de bouw, maar wil je wel graag in deze sector werken? Geen probleem. Globen helpt je. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jou. Neem contact op en voordat je het weet kan je aan de slag!

Contact

Meer weten?

Verder lezen

Wat doet een grondwerker? We leggen het beroep aan je uit.
Een grondwerker aan het werk met leidingen en kabels.
Beroepen uitleg infra

Wat doet een grondwerker? We leggen het beroep aan je uit.

Grondwerker is zo’n beroep waar het hele jaar door vacatures voor open staan. Maar wat doet die grondwerker nou eigenlijk? En is het iets voor jou? Na het lezen van…