GWW

Werken in de GWW

Wat is de GWW sector? GWW staat voor grond-, weg- en waterbouw. De term GWW wordt gebruikt in de civiele techniek. In de volksmond staat deze sector ook wel bekend als de infrasector. Binnen de GWW worden er veel projecten uitgevoerd voor overheidsinstanties. Deze projecten moeten van a tot z gepland, ontworpen, uitgevoerd, beheerd en onderhouden worden. Er is dus meer dan genoeg werk te doen in deze sector.

Banen in de grondbouw

Grondwerk is de eerste stap die gezet wordt tijdens een nieuw project. Een grondwerker zorgt ervoor dat de grond ready is door bijvoorbeeld het ontgraven en verzetten van grond en het aanbrengen van verhardingen. Dit is nodig voor het aanleggen of verwijderen van leidingen, kabels en rioleringen. Grondwerkers werken altijd in teams en worden meestal ingezet in woonwijken, bedrijfsterreinen of in buitengebieden.

            GWW         Grondwerker GWW

Banen in de waterbouw

Bruggen, dijken en sluizen zijn in Nederland onmisbaar. Het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van deze en vergelijkbare constructies valt onder de waterbouw.? Hier vallen ook functies onder die je in eerst instantie niet verwacht. Zo staan er soms functies open om dieren, zoals muskusratten, te bestrijden. Deze dieren graven gangenstelsels en holen in onze oevers en waterkeringen en vormen daarmee een bedreiging voor onze veiligheid. Is werken in de waterbouw iets voor jou?

Banen in de wegenbouw

In de wegenbouw vind je veel grondwerkers die een focus hebben op het aanleggen van banden, straatkolken en damwanden. Daarnaast is de wegenbouw verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van tunnels en wegen. Er is meer dan genoeg werk te vinden in deze sector aangezien Nederland een van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld heeft.?

Professionals in de GWW

Binnen de GWW zijn veel professionals actief. Onder de professionals vallen de functies waarbij minimaal een MBO+ werk- en denkniveau vereist is. Zo zijn er uitvoerders die alle werkzaamheden plannen en coördineren binnen een GWW project. Daarnaast zijn zij het contactpersoon voor opdrachtgevers, toezichthouders, onderaannemers en buitendienstmedewerkers. Andere banen in de GWW zijn calculator, key account manager en projectleider.

Ik wil alle infra vacatures zien

Opleidingen in de GWW

Enthousiast over de sector, maar nog geen ervaring? Meld je dan aan voor het opleidingstraject infra. Binnen twee weken weet jij alles van kabels, leidingen, riolering en de nodige veiligheidsaspecten.✔️

Meer over GWW

Alles over het vak stratenmaker
Werkschoenen van een stratenmaker
Beroepen uitleg infra

Alles over het vak stratenmaker

Stratenmaker. Een baan met uitdaging. Als stratenmaker ben je werkzaam in de aanleg en renovatie van verschillende soorten bestratingen. En daar moet je best een beetje power voor hebben! Wil…