Medewerker groenvoorziening aan het werk in de hitte.

Werken in de hitte: zo houd je het hoofd koel

Buiten werken is natuurlijk het mooiste wat er is, al maken de extreem hoge temperaturen dit soms wat minder aangenaam. (Lees in onze blog: buiten werken bij Globen waarom het goed is om te werken in de buitenlucht.)

Werk jij gewoon door deze zomer en wil je optimaal voorbereid zijn op de hitte? Om ook deze werkdagen goed en gezond door te komen hebben wij voor jou een aantal tips voor het werken in de hitte op een rijtje gezet.

Drinken, drinken en nog eens drinken

Werken in de zon of warme temperaturen vraagt veel van je lichaam. Zo zweet je meer dan normaal en verlies je veel vocht. Dit vocht moet worden bijgevuld. Zo voorkom je klachten als hoofdpijn en duizeligheid. Neem dus extra water mee voordat je van huis weg gaat! En hoeveel je dan moet drinken? Minimaal 2 liter gedurende de werkdag is aanbevolen.

Pauzeer in de schaduw of koele ruimtes

De pauze is het moment om even bij te komen. Het is dan ook aan te raden om dit in een koele ruimte te doen. Op deze manier kan je lichaam even afkoelen zodat je er na de pauze weer helemaal tegen aan kunt.

Bescherm je hoofd en nek

Wanneer je een helm draagt tijdens je werkzaamheden is dit goed beschermd tegen de zon. Doe je dit niet tijdens jouw werkzaamheden? Draag dan een pet voor de bescherming. Op deze manier houd jij je hoofd koel!

Draag bedekkende kleding

Om jezelf te beschermen is het verstandig om dekkende kleding te dragen. Op deze manier is de kans op verbranden het kleinst. Insmeren blijft wel noodzakelijk. Doe dit gedurende de hele dag.

Hopelijk ben je met deze tips voor het werken in de hitte helemaal voorbereid op de warme temperaturen. Vergeet dus niet om voldoende water, dekkende kleding en zonnebrand mee naar het werk te nemen.

Nu weet je hoe jij zelf goed kan werken in de hitte, maar wat is prettig voor het groen zelf? Lees er alles over in onze blog: groenvoorziening bij droogte. 

Werk jij ook tijdens de koudere temperaturen? Wij hebben ook een blog met tips voor het werken in de kou: Globen tips: Zo ben je goed voorbereid op het werken in de koude temperaturen.

Ook interessant?

Vers van de pers

Globen tips: zo ben je goed voorbereid op buiten werken met koude temperaturen
Een veiligheidshelm.
Praktijk tips

Globen tips: zo ben je goed voorbereid op buiten werken met koude temperaturen

Buiten werken is natuurlijk het mooiste wat er is, al maken de koude en regenachtige dagen dit soms minder aangenaam. De temperatuur is de afgelopen weken flink gezakt en de…