Een veiligheidshelm.

Globen tips: zo ben je goed voorbereid op buiten werken met koude temperaturen

Buiten werken is natuurlijk het mooiste wat er is, al maken de koude en regenachtige dagen dit soms minder aangenaam. De temperatuur is de afgelopen weken flink gezakt en de koude maanden staan voor de deur. Om ook deze werkdagen goed en gezond door te komen hebben wij een aantal tips voor het werken in de kou voor jou op een rijtje gezet.

Houd het weerbericht in de gaten

Door het weerbericht goed in de gaten te houden kom je niet voor verrassingen te staan. De normale temperatuur zegt vaak niet alles over hoe koud het echt is. Kijk dus ook goed naar de gevoelstemperatuur. Ook de voorspelde regen en wind zijn belangrijk om te checken.

Denk na over welke kleding je aantrekt

Trek voldoende warme kleding aan. Zo is het dragen van meerdere lagen kleding een verstandig idee. Je kunt altijd nog een laagje uittrekken wanneer het net iets te warm is als het zonnetje doorkomt. Het advies is om met koude temperaturen drie of meer lagen kleding te dragen.

Neem een muts mee

Veel mensen weten niet dat het erg belangrijk is om je hoofd te beschermen als het koud is. Via het hoofd gaat namelijk de meeste lichaamswarmte verloren. Zorg er de komende tijd dus goed voor dat je elke dag een muts bij je hebt. Zo kun je die altijd opzetten wanneer het nodig is.

Eet en drink goed

Je lichaam heeft meer energie nodig wanneer het koud is. Dit komt omdat het zich moet beschermen tegen de kou. Zorg er dus voor dat je stevig en goed ontbijt. Dit is de basis voor jouw werkdag. Ook eten en drinken tijdens de werkdag is belangrijk om je lichaam genoeg energie te geven.

Hopelijk ben je nu met deze tips voor het werken in de kou helemaal voorbereid op de koude temperaturen. Maar werk jij ook buiten tijdens de warmere temperaturen? Wij hebben ook een blog met tips voor het werken in de hitte: Werken in de hitte: zo houd je het hoofd koel.

Ook interessant?

Vers van de pers

Werken in de hitte: zo houd je het hoofd koel
Medewerker groenvoorziening aan het werk in de hitte.
Praktijk tips

Werken in de hitte: zo houd je het hoofd koel

Buiten werken is natuurlijk het mooiste wat er is, al maken de extreem hoge temperaturen dit soms wat minder aangenaam. (Lees in onze blog: buiten werken bij Globen waarom het…