Buiten werken bij Globen

Buiten werken bij Globen

Lekker buiten aan de slag in het zonnetje of met een wat frisser briesje. ⛅ Buiten werken is goed voor jou als mens en hier lees jij waarom. Ook laten we je kennis maken met verschillende beroepen in de buitenlucht. Wil jij graag werken in de natuur?

Waarom buiten werken goed voor je is

Voordat we je kennis laten maken met de verschillende buiten beroepen, geven wij een paar redenen waarom buiten werken goed voor je is. Na het lezen van deze blog wil jij zéker vaker tijd in de buitenlucht doorbrengen.

1. De buitenlucht maakt je gelukkiger.

Door de zon op je huid, maak je het gelukshormoon serotine aan. ☀️ Hiervan word je blijer en gelukkiger. Stel, je ziet een tijd wat minder daglicht dan heeft dit directe invloed op jouw humeur. In de winter kan je in een “winterdepressie” komen. De stap om naar buiten te gaan is voor de meesten tijdens de wintermaanden is namelijk moeilijker.

2. Natuurgeluiden werken stress verlagend.

Natuurgeluiden hebben een goede invloed op ons als mens, ze verlagen je stress niveau. ? Onderzoek wijst uit dat je bloeddruk en hartslag al binnen drie minuten dalen, als je buiten bent. Voor minder stress, moet je dus lekker naar buiten gaan.

3. Frisse lucht bevorderd je concentratievermogen.

Veel buiten zijn (en dus ook buiten werken) heeft een goede  invloed op je hersenen. Je hersenen worden op scherp gezet en je concentratievermogen verhoogt. Door de buitenlucht werken je zintuigen optimaal en daardoor kan je je nog beter focussen.

Buiten zijn en dus ook werken in de natuur heeft een positief effect op jouw lichaam en hersenen. Ga dus geregeld naar buiten. Met onze vacatures om buiten te werken krijg je zeker geen gebrek aan frisse lucht. ?

Buiten werken met deze verschillende beroepen

Nu je weet waarom buiten werken goed voor je is, laten we je kennis maken met de beroepen die er allemaal in de buitenlucht zijn. De verschillende beroepen hebben wij opgesplitst in de sectoren groenvoorziening en infra.

Groenvoorziening

Infra

Zoek jij werk buiten? En lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met een van bovenstaande beroepen? Dat kan. Neem contact met ons op of solliciteer op een interessante vacature bij jou in de buurt.

Laatste nieuws

Lekker lezen

Hovenier worden. Wat doet een hovenier onderhoud precies?
een hovenier aan het werk bij Globen
Beroepen uitleg groen

Hovenier worden. Wat doet een hovenier onderhoud precies?

Als hovenier onderhoud beschik je over de juiste kennis van bomen en planten om een tuin goed te onderhouden. ? Dit werk kent geen vaste werkwijze. Dat betekent: veel vrijheid…