een groenvoorziener buiten aan het werk

Buiten werken bij Globen

Lekker buiten aan de slag in het zonnetje of met een wat frisser briesje. ⛅ Buiten werken is goed voor jou als mens en hier lees jij waarom. Ook vind je verschillende beroepen in de buitenlucht.

Waarom buiten werken goed voor je is

Voordat we je kennis laten maken met de verschillende buiten beroepen, geven wij een paar redenen waarom buiten werken goed voor je is. Na het lezen van deze redenen wil jij zéker vaker tijd in de buitenlucht doorbrengen.

1. De buitenlucht maakt je gelukkiger.

Door de zon op je huid, maak je een gelukshormoon serotine aan. ☀️ Hierdoor word je blijer en gelukkiger. Stel, je ziet dus een tijd minder daglicht. Dan heeft dit ook invloed op je humeur. In de winter kun je dan ook in een “winterdepressie” komen. De stap om naar buiten te gaan tijdens de wintermaanden is namelijk moeilijker.

2. Natuurgeluiden werken stressverlagend.

Door het luisteren naar geluiden van de natuur gaat je stress omlaag. Natuurgeluiden hebben namelijk een goede invloed op ons als mens. 🌿 Onderzoek wijst uit dat je bloeddruk en hartslag al binnen drie minuten dalen, als je buiten bent. Voor minder stress, moet je dus lekker naar buiten gaan.

3. Frisse lucht bevorderd je concentratievermogen.

Veel buiten zijn (en dus ook buiten werken ;)) heeft een goede  invloed op je hersenen. Je hersenen worden op scherp gezet wanneer je een stap buiten zet. Ook verhoogt de frisse buitenlucht je concentratievermogen. Door de buitenlucht werken je zintuigen namelijk optimaal en daardoor kan je je nog beter focussen.

Buiten zijn en dus ook buiten werken heeft een positief effect op jouw lichaam en hersenen. Ga dus geregeld naar buiten. Met onze vacatures om buiten te werken krijg je zeker geen gebrek aan frisse lucht. 😉

Buiten werken met deze verschillende beroepen

Nu je weet waarom buiten werken goed voor je is, laten we je kennis maken met de beroepen die er allemaal in de buitenlucht zijn (en die beroepen hebben wij ook nog eens voor jou klaarstaan ;)) De verschillende beroepen hebben wij opgesplitst in de sectoren groenvoorziening en infra.

Groenvoorziening

Infra

Lijkt het jou leuk om te starten in een van deze beroepen? Dat kan. Neem contact met ons op of solliciteer op een interessante vacature bij jou in de buurt.

Laatste nieuws

Lekker lezen

Vakantiewerk via Globen
Nieuws

Vakantiewerk via Globen

Ben jij op zoek naar een (fulltime) vakantiebaan? Globen helpt jou om mooi werk te vinden voor de zomerperiode! Of je nou scholier bent, net een opleiding hebt afgerond of…