Recruiters aan het werk bij Globen

Hoe is het om te werken als recruiter bij Globen?

Het verhaal van Elin: recruiter in Assen

Hoe het is om recruiter te zijn bij Globen? We delen graag met jou het verhaal van Elin: onze intercedent die floreert bij Globen Assen. In het team wat verder bestaat uit mannen, draagt zij haar vrouwelijke charme over op de vestiging.

Voor de start van haar Globen carrière werkte ze als medewerker Communicatie en Evenementen. Daar miste zij het sociale contact, de mogelijkheid om een echte connectie met mensen aan te gaan. Dus na een beetje wikken en wegen, je weet hoe dat gaat, was daar opeens de vacature intercedent bij Globen! (zoals deze vacature in Apeldoorn en Rosmalen.)

En ja, Elin gaat je nu ALLES vertellen over haar functie.

Mijn dag als recruiter bij Globen

Aan sociale contacten is hier zeker geen gebrek. Ik ben continu bezig met mensen. Aan de telefoon, op de mail, tijdens een intakegesprek, een werkbezoek of tijdens de pauze met collega’s.

Eigenlijk is geen dag bij mij hetzelfde. Nu weet ik dat dat een beetje een cliché is, maar door alle verschillende mensen die ik ontmoet is echt elke dag anders. Steeds hanteer ik een andere aanpak en heb ik nieuwe taken om me mee bezig te houden.

Hier een kleine greep uit mijn takenpakket:

  •  Kandidaten zoeken
  • Kennismakingsgesprekken voeren
  • Kandidaten voorleggen aan klanten
  • Aanvragen invullen
  • Bijhouden van de mailbox
  • Afhandelen telefoontjes

“Het leukste vind ik het voeren van kennismakingsgesprekken. Hierdoor leer ik continu nieuwe mensen kennen!”

De groen en infra sector

Wij opereren in een sector waar iedereen een kans heeft. Het gaat om de motivatie van medewerkers en niet persé om ervaring of leeftijd. Personen die al op leeftijd zijn en geen ervaring hebben krijgen bij ons ook de kans. Dat is wat ik erg leuk vind.

Wat ik nooit meer vergeet is een opmerking van een kandidaat die nergens aan de slag kon, maar bij ons wél een kans kreeg om aan de slag te gaan: ‘’Deze omslag had ik jaren geleden moeten maken’’. Dit zijn van die momenten waar je het voor doet.

Daarom Globen.

Bij Globen krijg je veel eigen verantwoordelijkheid en eigen inbreng, ongeacht je leeftijd of achtergrond. Er is genoeg ruimte om wat nieuws of iets anders te proberen. Bij Globen krijg je de vrijheid om dingen te doen, ook buiten je takenpakket. En als je wil doorgroeien zijn er ook genoeg mogelijkheden! Lees hier meer over de cultuur binnen Globen.

Ook hebben wij als intercedenten zelf mogen ervaren hoe het is om in de groenvoorziening te werken. Wij zijn namelijk met ons team aan de slag gegaan in het groen.

Hier ben ik trots op

Wij zijn in Assen een groeiende vestiging. Mijn collega en ik begonnen beide als junior intercedenten. Vestigingsmanager Wim kon natuurlijk niet de hele dag ons handje vasthouden. Daardoor moest ik samen met mijn collega echt de functie leren kennen.

Op dit moment plaatsen we kandidaten van A tot Z of zijn bij een groot deel van het proces aanwezig. Je bent dus van het moment van de intake tot de plaatsing bezig met de kandidaat en dat is heel erg leuk. Ik ben er trots op dat wij deze functie zonder ervaring zo goed hebben leren kennen.

Tips voor een recruiter in spé bij Globen:

1. Een eerste indruk is niet leidend. Het kan zo zijn dat op de ene plaats iemand wel helemaal op zijn plek is en op de andere plaats niet. Zo is het een keer gebeurd dat ik erg enthousiast was over een kandidaat en die dus doorspeelde naar mijn collega. De kandidaat stelde zich anders op naar mijn collega. Waardoor mijn collega en ik beide een andere indruk bij hem hadden. Die kandidaat was eigenlijk super enthousiast, maar bij mijn collega kwam dat niet zo binnen als bij mij. Later heb ik diegene toch nog ergens weten te plaatsen. Hij is nu al voor een lange tijd blij bij ons in dienst. Zo zie je dat een eerste indruk niet altijd leidend hoeft te zijn.
2. Sta er als recruiter blanco in. Mensen kunnen veranderen. Ieder mens zit de ene dag beter in zijn vel dan de andere dag.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Bekijk onze openstaande vacatures als intercedent in Apeldoorn en Rosmalen.

Portretfoto Elin

 

 

 

 

 

Ook interessant?

Vers van de pers

Fotoshoot: een kijkje achter de schermen
Fotoshoot onkruidbestrijder Globen
Nieuws

Fotoshoot: een kijkje achter de schermen

Fotoshoot sneak preview Samen met onze fotografen zijn wij twee dagen op pad geweest. Het doel: gave foto’s maken om te laten zien hoe veelzijdig de groensector is. Van schoffelen,…