werken in de buurt

Werken bij jou in de buurt

Werken in de buurt van je huis heeft een aantal voordelen. Zo heb je minder reistijd  en meer tijd voor jezelf na het werk. Hoe vind je nou een geschikte baan in de buurt? In deze blog geven wij je een aantal tips!

#1 Uitzendbureau in de buurt

Er zijn verschillende manieren om een leuke baan in de buurt te vinden. Schrijf jezelf in bij een uitzendbureau dat zich richt op de regio waarin jij woont. Dit is een goede manier om op de hoogte te blijven van beschikbare banen in jouw buurt. Globen heeft vestigingen door heel Nederland (Apeldoorn, Assen, Rosmalen en De Meern). Zo blijf je in elke regio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Uitzendbureaus zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde vakgebieden, voor Globen is dit de groen en infra sector.🍃 Let er dus op dat de vakgebieden van het uitzendbureau aansluiten bij jouw interesses!

#2 Zoek online

Er zijn websites/platforms waarop verschillende bedrijven en uitzendbureaus vacatures plaatsen, dit worden jobboards genoemd. Op deze jobboards kan je specifiek filteren op het type werk en vacatures in jouw regio.

#3 LinkedIn

Via LinkedIn kan je gericht zoeken naar vacatures en vind je vaak gelijk meer informatie over een bedrijf. Zoek op LinkedIn naar bedrijven in jouw buurt en bekijk of zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.💻 Het voordeel hiervan is dat je niet alleen in de buurt van je huis werkt, maar ook nog eens voor een bedrijf dat jou aanspreekt.

#4 Open sollicitatie

Vaak kan je zelfs als er geen vacature openstaat toch bij bedrijven in de buurt solliciteren. Als je een bedrijf kent waarin je geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen met het bedrijf en vragen of zij op zoek zijn naar personeel. Dit noem je een open sollicitatie. Op deze manier maak je jezelf bekend bij de organisatie en zullen ze aan je denken mocht er in de toekomst wel een vacature live komen.

Open sollicitatie

#5 Volg een opleiding

Je bent nooit te oud om te leren! Je kan je altijd laten omscholen om zo de kwaliteiten die je nodig hebt voor jouw droombaan te ontwikkelen. In de groen en infra sector kan je een opleiding volgen via onze trainingspartner BIJDA.

Het vinden van een vacature in de buurt kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om te kijken welke manier het beste bij jou past. Deze tips zijn natuurlijk ook toepasbaar als je zoekt naar een bijbaan in de buurt.💪

Meer lezen?

Kijk snel verder

Hoe werkt een uitzendbureau?
Praktijk tips

Hoe werkt een uitzendbureau?

Wij zijn hét uitzendbureau gespecialiseerd in de groen- en infrasector. Maar wat doet een uitzendbureau eigenlijk? Dat gaan we je hieronder vertellen! Wat is een uitzendbureau Je hebt vast wel…