Duurzaam natuurbeheer op de Veluwe

Duurzaam natuurbeheer Veluwezoom

In Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied opgenomen met daarbinnen een verstrooiterrein waar mensen de as van hun nabestaanden mogen uitstrooien. Daarnaast vind er in dit gebied veel natuuronderhoud plaats. Die zaken combineren betekent dat er rekening moet worden gehouden met een aantal ascpecten. Het verwijderen van vliegdennen op de heide in dit gebied gebeurt daarom met behulp van paarden en sledes. Doordat er geen groot motorisch materieel wordt ingezet vindt er geen geluidsoverlast en verminderde uitstoot van vervuilende gassen plaats en wordt de heidevegetatie gespaard bij de afvoer van het zaag- en snoeihout. Een natuurlijke manier van verplaatsen die bovendien publieksvriendelijk is. Paardenkracht zoals men het ooit bedacht heeft!

Ben je ook benieuwd naar andere projecten? Wij hebben op de IJsseldelta bij Kampen ook bijgedragen aan een groot project.

Ook interessant?

Vers van de pers

Globen onderhoudt heilig gras in Rosmalen
Onderhoud sportvelden vacature
Projecten

Globen onderhoudt heilig gras in Rosmalen

In Rosmalen vindt jaarlijks het grootste Nederlandse tennistoernooi plaats; de Libéma Open. Tijdens dit tennis event strijdt de internationale tennistop tegen elkaar en bereiden ze zich op deze manier tevens voor…