Duurzaam natuurbeheer op de Veluwe

Duurzaam natuurbeheer Veluwezoom

In Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied opgenomen met daarbinnen een verstrooiterrein waar mensen de as van hun nabestaanden mogen uitstrooien. Daarnaast vind er in dit gebied veel natuuronderhoud plaats. Die zaken combineren betekent dat er rekening moet worden gehouden met een aantal ascpecten. Het verwijderen van vliegdennen op de heide in dit gebied gebeurt daarom met behulp van paarden en sledes. Doordat er geen groot motorisch materieel wordt ingezet vindt er geen geluidsoverlast en verminderde uitstoot van vervuilende gassen plaats en wordt de heidevegetatie gespaard bij de afvoer van het zaag- en snoeihout. Een natuurlijke manier van verplaatsen die bovendien publieksvriendelijk is. Paardenkracht zoals men het ooit bedacht heeft!

Ben je ook benieuwd naar andere projecten? Wij hebben op de IJsseldelta bij Kampen ook bijgedragen aan een groot project.

Ook interessant?

Vers van de pers

Werken in de GWW
GWW
Beroepen uitleg infra

Werken in de GWW

Wat is de GWW sector? GWW staat voor grond-, weg- en waterbouw. De term GWW wordt gebruikt in de civiele techniek. In de volksmond staat deze sector ook wel bekend…