Opleiding

Je bent hier:

Waarom opleidingen?

Opleiding is één van de factoren die bepalen of je de juiste persoon voor een baan bent, zeker ook in de groene en GWW-sector. Opleidingen bepalen (mede) of je over de juiste kennis beschikt, handelingen juist uitvoert en of je rekening houdt met veiligheid-, gezondheid- en milieuaspecten.

Bijscholing en verdieping

Oefen je al langere tijd een specifiek beroep uit, dan is het soms belangrijk om bij te scholen en je extra te verdiepen om daarmee jouw inzetbaarheid te vergroten. Wet- en regelgeving veranderen voortdurend en als medewerker in de buitenruimte kom je deze wijzigingen vaak tegen. Zo is er op het gebied van onkruidbestrijding veel veranderd het afgelopen decennium, maar ook in de infrasector zijn werkzaamheden voortdurend in ontwikkeling en gevoelig voor wettelijke vereisten. Zo mogen projecten waarbij klinkerverharding wordt aangelegd op veel plekken enkel nog machinaal bestraat worden. Dit betekent voor opdrachtgevers dat medewerkers moeten worden bijgeschoold. Zomaar enkele voorbeelden van hoe een beroep in de loop der jaren langzaam verfijnt en ontwikkelt.

Ruimte voor ontwikkeling

Werk je via Globen, dan wordt er naast je werkervaring goed gekeken naar je kwalificaties. Gedurende jouw loopbaan bij Globen komen er vaak momenten waarop een opleiding of training wordt gestart. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers de kans krijgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Daarom evalueren wij regelmatig met de medewerker en opdrachtgever om te bekijken waar ruimte voor ontwikkeling gewenst is. Tijdens deze evaluaties komen allerlei zaken aan bod, zoals kennis van zaken, voorschriften (veiligheid, gezondheid en milieu), kwaliteit en samenwerking met collega’s en leidinggevenden.

Partner in opleidingen en trainingen

Globen werkt samen met een vaste partner om de verschillende opleidingen en trainingen voor haar medewerkers te kunnen realiseren. BIJDA is een trainings- en opleidingscentrum met ervaring en kennis van de behoeftes van Globen. Hierdoor is BIJDA in staat praktijkgerichte trainingen en opleidingen te verzorgen die rechtstreeks betrekking hebben op vakgerichte situaties. Bekijk hier de mogelijkheden die BIJDA biedt.

Als je wil overleggen over opleidingsmogelijkheden voor jou, neem dan contact op met je Globen contactpersoon!

BBL-opleidingen

Naast trainingen en cursussen voor het verbreden van kennis en bijscholing, bieden wij ook opleidingen om jou een compleet vak te leren.

Ben jij na de middelbare school van plan om lekker buiten aan de slag te gaan? Dan hebben wij de BBL-opleiding voor jou! Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken of wil je meer informatie? Neem gerust eens contact op met één van de intercedenten op een vestiging bij jou in de buurt.