cursisten van een bbl opleiding

Waarom kiezen voor een BBL opleiding?

BBL, je hebt er vast wel eens van gehoord. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit houdt in dat je tijdens je opleiding gaat leren én werken. Wij zetten de voordelen van een BBL opleiding voor jou op een rij.

1. Je doet veel werkervaring op

Tijdens een BBL opleiding ben je vier dagen per week actief in de praktijk. Hierdoor doe je direct ervaring op in het werkveld. Vandaag de dag staan werkgevers te springen om mensen met werkervaring, mooi meegenomen dus.

2. Je wordt begeleid door een erkend leerbedrijf

Tijdens de BBL opleiding word jij uitgebreid begeleid in het werk- en leerproces door een praktijkbegeleider van een erkend leerbedrijf en door jouw eigen school. De praktijkbegeleider maakt jou wegwijs in de branche en leert je de kneepjes uit het vak.

“Je doet veel kennis op van de werkprocessen, arbeidsmarkt en organisatiecultuur” – Jan

3. Je verdient geld tijdens de opleiding

Je bent bij een BBL opleiding aan het leren, maar vooral aan het werken. Hier staat natuurlijk ook wat tegenover. Je krijgt elke maand een salaris conform CAO gestort op je rekening. Helemaal prima dus!

4. School wordt betaald

Over het algemeen wordt jouw opleiding gefinancierd door de organisatie waar je werkt. Dit betekent dat je de BBL opleiding niet zelf hoeft te betalen. In dit geval betalen wij jouw opleiding én zorgen we voor een erkend leerbedrijf. Je hoeft je daar dus niet druk om te maken.

5. meer kans op een vaste baan

Na het afronden van een BBL opleiding is de kans groot dat je direct aan de slag kunt in de richting waar je voor geleerd hebt. Je hebt namelijk al werkervaring opgedaan en dat is veel waard op je CV. Hoppa!

Heb jij al zin gekregen om te starten met zo’n opleiding? Lees meer over onze BBL opleidingen medewerker buitenruimte en Boomverzorging.

Ook interessant?

Vers van de pers

Alles over onze BBL opleiding medewerker buitenruimte
Een deelnemer van BBL opleiding medewerker buitenruimte aan het werk met de bosmaaier
BBL opleidingen

Alles over onze BBL opleiding medewerker buitenruimte

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je tijdens de opleiding tegelijk gaat leren en werken. Kortom, je krijg theorie en praktijklessen en gaat lekker aan de…