cursisten van een bbl opleiding

Waarom kiezen voor een BBL opleiding?

Een BBL opleiding, je hebt er vast wel eens van gehoord. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit houdt in dat je tijdens jouw opleiding gaat leren én werken. Wij zetten de redenen om te kiezen voor een BBL opleiding voor jou op een rij:

1. Doe veel werkervaring op

Tijdens een BBL opleiding ben je vier dagen per week actief in de praktijk. Hierdoor doe je direct ervaring op in het werkveld. Vandaag de dag staan werkgevers te springen om mensen met werkervaring, mooi meegenomen dus.

2. Wordt begeleid door een erkend leerbedrijf

Tijdens de BBL opleiding word jij uitgebreid begeleid in het werk- en leerproces door een praktijkbegeleider van een erkend leerbedrijf en door jouw eigen school. De praktijkbegeleider maakt jou wegwijs in de branche en leert je de kneepjes uit het vak.

“Je doet veel kennis op van de werkprocessen, arbeidsmarkt en organisatiecultuur” – Jan

3. Verdien geld tijdens de opleiding

Voor het werk dat jij levert tijdens de BBL opleiding ontvang je een vergoeding. Je krijgt elke maand een salaris conform CAO gestort op je rekening.

4. School wordt betaald

Over het algemeen wordt de bbl opleiding betaald door de werkgever. In dit geval betalen wij jouw opleiding én zorgen we voor een erkend leerbedrijf. Je hoeft je daar dus niet druk om te maken.

5. Kans op een vaste baan

Na het afronden van een BBL opleiding is de kans groot dat je direct aan de slag kunt in de richting waar je voor geleerd hebt. Je hebt namelijk al werkervaring opgedaan en dat is veel waard op je CV. Hoppa!

Heb jij al zin gekregen om te starten met zo’n opleiding? Lees meer over onze BBL opleidingen medewerker buitenruimte en Boomverzorging en bekijk onze bbl vacatures.

Ook interessant?

Vers van de pers

Alles over onze BBL opleiding medewerker buitenruimte
Een deelnemer van BBL opleiding medewerker buitenruimte aan het werk met de bosmaaier
BBL opleidingen

Alles over onze BBL opleiding medewerker buitenruimte

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Tijdens je opleiding krijg je theorie en praktijklessen en daarnaast werk je gelijk mee in een echt bedrijf.✅ In deze blog maak je kennis…