Een smartphone die social media gebruikt om te solliciteren.

Social media gebruiken om te solliciteren: zo doe je dat!

Dat social media een belangrijke manier is om te communiceren, dat weten we natuurlijk al lang. In deze tijd, waarin we allemaal te maken hebben met de gevolgen van COVID-19, is de online wereld misschien nog wel belangrijker dan ooit. Het dagelijkse videobellen, werken op afstand en de telefoon die bijna non-stop aan onze hand lijkt te zijn vastgeplakt vinden we al heel gewoon. Daarom is het ook belangrijk om je social media te gebruiken bij het solliciteren.

Bij het vinden van een (nieuwe) baan speelt het internet een grote rol en is het dus éxtra belangrijk dat je ook online goed voor de dag komt. Wij leggen je graag meer uit over de rol die social media hierin kan spelen.

Waarom social media belangrijk is voor jou

Het gebruiken van een goed social media account helpt jou bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Zo zal jouw nieuwe werkgever zeker even op je Facebook, Instagram en/of LinkedIn pagina kijken om te zien hoe jij overkomt. Daarnaast heeft Facebook tegenwoordig zelf een vacaturebank en kun je met één klik solliciteren. Meer weten over Facebook jobs? Houd daarvoor onze website in de gaten, meer info volgt.

Ook kun je social media goed gebruiken om interessante bedrijven en mensen te volgen. Zo blijf je op de hoogte van veranderingen die op jou van invloed zijn. Wij delen bijvoorbeeld vaak informatie over gave projecten, maar ook over opleidingsmogelijkheden, nieuwe vacatures of een wijziging in de wet. Volg onze pagina’s, zodat je er niks van hoeft te missen.

Verschil social media accounts

Een LinkedIn profiel is gericht op de zakelijke markt. Je kunt hier werkgevers vinden en belangrijke ontwikkelingen volgen in jouw branche of vakgebied.

FacebookInstagram en Twitter zijn accounts die meer gericht zijn op jouw privéleven. Let hierbij wel goed op dat jouw collega’s, (nieuwe) werkgever en leidinggevende óók op deze accounts actief zijn. Wat jij online plaatst of waar je op reageert, kan soms ook door hun gezien worden.

5 tips voor een professioneel profiel

  • Scherm bepaalde foto’s en berichten af.
  • Post geen dingen die verkeerd kunnen worden opgevat. Zou je dit in het echte leven zeggen? Nee? Zet het dan ook maar niet online.
  • Zorg dat je profiel compleet is ingevuld, met informatie zoals woonplaats, opleiding en werkervaring.
  • Deel berichtjes die jij interessant vindt. Zo bereik je meer mensen en val je eerder op!
  • Volg relevante pagina’s zodat jij als eerste op de hoogte bent.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw social media pagina’s of twijfel je of je een berichtje er wel of niet op moet zetten? Wij denken graag met je mee!

Ook interessant?

Vers van de pers

Hoe maak je een goed CV
Medewerkers aan het werk bij Globen.
Praktijk tips

Hoe maak je een goed CV

Goede eerste indruk maken met een top cv Het opstellen van een cv kan lastig zijn. Wij helpen je daarom met tips. Je cv (curriculum vitae) is eigenlijk je hele…