Historie

Je bent hier:

Al ruim 10 jaar is Globen actief als arbeidsbemiddelaar binnen de groen- en infrabranche. In de beginjaren met name vanuit Apeldoorn, waar de organisatie haar oorsprong kent, en later vanuit meerdere plaatsen in Nederland. Het werkgebied besloeg al snel het gehele land en soms zelfs het buitenland. Met een verhuizing naar een nieuw groter kantoorpand in Apeldoorn en uitbreiding met diverse vestigingen is Globen anno 2016 uitgegroeid tot een volwaardige specialist op het gebied van personele vraagstukken binnen eerder genoemde sectoren.

2006 - Oprichting Globen

In de zomer van 2006 is Globen opgericht en gestart met arbeidsbemiddeling in de sectoren waar het bedrijf nog altijd op focust. De eerste vestiging bevond zich in het stadscentrum van Apeldoorn, nabij het centraal station.

2007 - Verhuizing

In het verzamelgebouw waar Globen destijds gevestigd was, bleek al snel een gebrek aan ruimte. Binnen hetzelfde gebouw is de organisatie daarop verhuisd naar een grotere bedrijfsruimte.

2008 - Start bedrijfswagenpark

De behoefte aan mobiliteit heeft Globen beantwoord met de inzet van eigen bedrijfswagens. Hiermee werd een completere en meer flexibele inzet van vakkrachten mogelijk.

2009 - Verhuizing naar Apeldoorn Noord

In 2009 is de nieuwbouw van het toenmalige hoofdkantoor afgerond en is Globen verhuisd naar Apeldoorn Noord, nabij de A50.

2010 - Opening vestiging Rosmalen

Doordat het werkgebied continu aan uitbreiding onderhevig was, is er een vestiging in Rosmalen, nabij ‘s-Hertogenbosch geopend.

2010 - Globen Rental

Doordat steeds vaker een totaaloplossing wordt geboden heeft Globen in toenemende mate eigen machines en gereedschap in haar assortiment opgenomen. Naast deze materialen valt ook het in omvang sterk gegroeide bedrijfswagenpark onder Globen Rental.

2012 - Opening vestiging IJsselstein

Ook voor het westen van Nederland bleek een vestiging noodzakelijk door verdere toename van het aantal opdrachtgevers.

2015 - Opening vestiging Assen

Met de uitbreiding van het werkgebied naar de meest noordelijke provincies heeft Globen een vestiging geopend in Assen, van waaruit collega’s opdrachtgevers en medewerkers van dienst zijn uit Friesland, Groningen en Drenthe.

2016 - Verhuizing vestiging IJsselstein

De vestiging is na enkele jaren te groot geworden voor haar huisvesting. Een nieuwe locatie in IJsselstein met voldoende kantoor- en opslagruimte heeft de vestiging weer toekomstbestendig gemaakt.

2018 - Opening vestiging Den Haag

Om nog beter te kunnen inspelen op de vraag naar flexibele arbeid in het zuidwesten van Nederland, is een vestiging in Den Haag noodzakelijk gebleken.

2019 - Opening vestiging Arnhem

Een toename van projecten heeft gezorgd voor de opening van vestiging Arnhem.

2019 - Opening vestiging Venlo

Uitbreiding in de regio Limburg voor een nog betere bereikbaarheid voor medewerkers en opdrachtgevers.

2019 - Verhuizing hoofdkantoor Apeldoorn

In juni 2019 is het hoofdkantoor na een bouwperiode van een jaar verhuisd naar de Europaweg.