Opleiding

Je bent hier:

Opleiding is één van de factoren die bepalen of je de juiste persoon voor een baan bent, zeker ook in de groene en GWW-sector. Opleidingen bepalen (mede) of je over de juiste kennis beschikt, handelingen juist uitvoert en of je veiligheid-, gezondheid- en milieuaspecten waarborgt.

Oefen je al langere tijd een specifiek beroep uit, dan is het soms belangrijk om bij te scholen en te verdiepen om daarmee je inzetbaarheid te vergroten. Wet- en regelgeving veranderen voortdurend en als medewerker in de buitenruimte kom je deze wijzigingen veelvuldig tegen. Zo is er op het gebied van onkruidbestrijding veel veranderd het afgelopen decennium, maar ook in de infrasector zijn werkzaamheden voortdurend in ontwikkeling en onderhevig aan wettelijke vereisten. Zo mogen projecten waarbij klinkerverharding wordt aangelegd op veel plekken enkel nog machinaal bestraat worden. Dit betekent voor opdrachtgevers dat medewerkers moeten worden bijgeschoold. Zomaar enkele voorbeelden van hoe een beroep in de loop der jaren langzaam verfijnt en ontwikkelt.

Werk je via Globen, dan wordt er naast je werkervaring goed gekeken naar je kwalificaties. Gedurende je loopbaan komen er vaak momenten waarop een opleiding of training wordt gestart. Daarom evalueert Globen veelvuldig met de medewerker en opdrachtgever. Op de werkplek, zodat de theorie geen afstand neemt van de praktijksituatie! Tijdens evaluaties komen allerlei zaken aan bod, zoals kennis van zaken, voorschriften (veiligheid, gezondheid en milieu), kwaliteit en samenwerking met collega’s en leidinggevenden.

Naast verbreding van kennis en bijscholing op het gebied van handelingen of het gebruik van machines zijn er ook opleidingen die een vak in zijn totaliteit vertolken. Ben je na de middelbare school van plan om in de buitenruimte aan de slag te gaan? Kijk eens bij de BBL-opleidingen waarbij Globen kan voorzien in een leerwerkplek. Heb je vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken of wil je meer informatie? Neem gerust eens contact op met één van de intercedenten op een vestiging bij jou in de buurt.